Студенопресован екстракт от черна черница - 640гр.



Информация
Богат е на магнезий, желязо, мед, манган, цинк, селен и каротин.
- Съдържа витамини С, Е, А и К .
- Укрепва имунитета и дава жизненост.
- Укрепва костите.
- Предотвратява диабета.
- Предпазва зъбите и венците.
- Позволява обновяването на кожните клетки.
- Бори се с рака.
- Предпазва кръвните клетки.
- Подхранва косата.
- Ефективен е за оралното здраве.
- Добър е при проблеми със съня.
- Добър е при стомашни разстройства като гастрит.
- Предпазва организма от болести като настинка и грип.
- Защитава здравето на очите.
Какво представлява екстрактът от черна черница (Karadut Özü)?
- Екстрактът от черница се получава от есенцията на плодовете му, има уникален мирис и вкус, и се води храна за сила, защото съдържа минерали и много ценни витамини, необходими на човека.
- Екстрактът се произвежда без никакви добавки и с по-голямо количество плодова каша.
- Получава се от внимателно подбрани плодове с високо естествено съдържание на захар, отглеждани в средиземноморски регион, при стерилни производствени условия, като същевременно се запазват традиционният им вкус, плътност, естественост и богато съдържание.
- Екстрактът съдържа органични киселини, богати минерали, витамини и калций, и е 100% естествена чудотворна храна.
- В България често го наричат още и като рачел или маджун. Концентрат може да се оприличи на по концентриран Петмез, и също както и класически петмези може да бъде приготвен от всички видове плодове, които в своя състав съдържат повече захар: рожков, фурма, черница, кайсия, грозде, тиква, слива, цвекло и др.
- По традиция в Турция за закуска петмез най-често се смесва със сусамов тахан.
- Затова често по магазини можете да ги срещнете в комплект заедно.
- Получава се уникално вкусна смес приличаща на топъл шоколад.
- Изключително вкусна намазана на припечена филийка хляб или върху палачинките.
- Понякога към нея прибавят и малко мед с ядки, но и без тях е много вкусно и полезно.
- Някои готвачи, дори успяват да мариноват и месото с петмеза.